סוגי רישיונות הטיס בישראל
בעולם התעופה קיימים סוגים שונים של רישיונות טיסה, המסווגים בהתאם לסוגי כלי הטיס למיניהם (מטוסים, מסוקים, כדורים פורחים, דאונים וכדומה), ובהתאם למטרות הטיסה (טיסת מכשירים, טיסת ניסוי, טיסה מסחרית, טיסה אווירובטית ועוד). רישיון טיס פרטי המוכר בארץ כרישיון טיס אזרחי הינו לרוב החשיפה הראשונה של כל טייס לעתיד אל עולם התעופה. אל הרישיונות המתקדמים יותר כגון רישיון לטיסת מכשירים או רישיון מסחרי ניתן להגיע לאחר צבירת שעות טיסה, ניסיון ומיומנות בהטסת המטוס. סוגי רישיונות הטיס בארץ ובעולם הינם טייס מתלמד, רישיון טיס פרטי, רישיון מכשירים, רישיון מסחרי, דו מנועי וטייס בנתיבי אוויר.
רישיון טייס מתלמד
רישיון טייס מתלמד נדרש לשם התחלת קורס הטיס. הרישיון מונפק במחלקת רישוי עובדי טיס מטעם רשות שדות התעופה האזרחית שבנתב”ג. האישורים הנדרשים לשם כך הם תעודה רפואית, החתומה על ידי רופא תעופתי המאשר כי אתם בעל הרישיון כשיר בריאותית להטסת מטוס במסגרת הקורס, תעודת יושר ממשטרת ישראל על העדר הרשעות פליליות, אישור ביטחון החתום על ידי קצין ביטחון מטעם משרד התחבורה ואישור תשלום עבור אגרת רישיון מתלמד. על מנת להנפיק רישיון טייס מתלמד יש להגיע באופן פיזי אל משרדי הרשות יחד עם כל האישורים, שתי תמונות פספורט ותעודת זהות. הרישיון נשלח בדואר אל מבקש הבקשה בתום בדיקת האישורים.
רישיון טייס פרטי\אזרחי
רישיון הטיס הפרטי מקנה לטייס את הרשות להשכיר מטוס ולטוס בארץ ובעולם ללא מדריך טיסה. במסגרת הרישיון הפרטי ישנן הגבלות לגבי סוג המטוס ומשקלו, מזג האוויר ותנאי הטיסה השונים. חשוב להבהיר כי רישיון הטיס הפרטי אינו מקנה את האפשרות להטיס אנשים בתשלום, ולצורך זה יש צורך ברישיון טיס מסחרי. כמו כן, אחת למספר שנים יש לחדש את הרישיון. רישיון הטיס הפרטי כרוך בלימוד מקצועות תיאורטיים ולימוד מעשי יחד עם מדריך טיסה. דרישות המינימום לצורך קבלת הרישיון הינם היקף מינימאלי של 40 שעות טיסה, מבחני תיאוריה בכל המקצועות התיאורטיים, מבחן מעשי על ידי בוחן מטעם רשות התעופה האזרחית, תעודה רפואית, תעודת יושר ואישור תשלום של כל האגרות.
הגדר\רישיון מכשירים
רישיון מכשירים מאפשר טיסה במצבים בהם תנאי הראות לקויים בשל מזג האוויר כגון אובך, עננים או ערפילים. רישיון הטיס הפרטי מאפשר טיסת ראייה המבוססת על ניווט מגע, והטייס מבחין בקרקע ומנווט על פיה. כאשר הראות מוגבלת בשל תנאי מזג האוויר והטייס אינו יכול להסתמך על חוש הראייה, עולה הצורך בטיסת מכשירים, וקורס הגדר מכשירים מקנה את הידע והשליטה בניווט באמצעות מגוון המכשירים הנמצאים בתא הטייס. הלימודים עצמם כוללים תיאוריה עבור טיסת מכשירים והיקף מינימאלי של 20 שעות טיסה. הדרישות להגדר מכשירים הינם רישיון טיס אזרחי, 125 שעות טיסה שמתוכם 35 שעות ניווט, מבחנים עיוניים עבור רישיון לטיסת מכשירים ומבחן מעשי עם בוחן מטעם רשות שדות התעופה.
מעוניינים להתנסות בסימולטור טיסה מקצועי? לחצו על הקישור>>